Bemutatkozás

Szentesiné Miklós Andrea vagyok. Pályámat tanítással kezdtem, majd a lelki egészség védelme felé irányult figyelmem, így lettem először mentálhigiénés szakember, majd pszichológus, 2013-tól pedig klinikai szakpszichológus.
A gyermekek iskolai oktatása után, a családok segítését választottam. 15 évet töltöttem a szociális szférában, a Családsegítő-, és Gyermekjóléti Központban segítőként, ahol sokféle helyzetben találkoztam családokkal. A családok gondozása, segítése során tapasztalatot szereztem különböző problémák kezelésében. A Gyermekjóléti Központ vezetése is nagy kihívás volt számomra, hiszen épp egy rendszerszintű változásban kellett irányt mutatni munkatársaimnak. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés szakán képzőként a gyakorlati tudás mélyítésében segítettem a hallgatókat. Később egy pályázati programban mediációs és családdinamikai ismereteket oktattam.
A Hospice szolgálatnál terminális állapotú daganatos betegek lelki segítését végeztem.
Lehetőségem volt alapítványi keretek között módszertani szupervíziót tartani pályakezdő pszichológusoknak.
Pszichológiai tanácsadást, konzultációt és terápiát a Családsegítő Központ mellett, egyházi keretek között is gyakoroltam.
Következő szakasza az életemnek, amikor a Katasztrófavédelemben segítettem a tűzoltók munkáját. Itt alkalmassági vizsgálatokat végeztem, tréningeket, előadásokat tartottam, krízisintervenciót gyakoroltam a hagyományos pszichológiai tevékenység mellett. Betekinthettem a rendészeti szervek működésébe, rendészeti szakvizsgát is szereztem.
Egy újabb váltást követően az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány egyik projektjében munkacsoport vezetőként dolgoztam, ahol munkatársaimmal kiépítettünk egy segítő hálózatot koraszülötteket nevelő családok számára. A képzési program kidolgozása, mentorok képzése, tréningek tartása, mentorálási tevékenység koordinációja, és tananyagfejlesztés tartozott a munkámhoz.
Egy rövid időre a Külügyminisztérium dolgozóival is munkakapcsolatba kerültem, újabb tapasztalatokat szerezve.
Mindig nagyon szerettem tanulni, és megragadtam minden lehetőséget, hogy bővítsem ismereteimet. Először videotréner lettem, majd családterapeuta. Megismerkedtem szorongós és depressziós gyerekek kognitív viselkedésterápiájával, a dialektikus viselkedés terápiával, az érzelemfókuszú terápiával, a gyógyító képzelettel.
Ezt követően a képzeleti képekkel való munkát (Katathym Imaginatív pszichoterápiát) tanulmányoztam.
Érdeklődésem egy speciális traumafeldolgozó módszerre irányult, ezért tanultam EMDR terápiát (szemmozgásokkal történő deszenzitizálás és újrafeldolgozás).
Az elmúlt években pszichológiai tanácsadást magánrendelés keretei között is folytattam. Mostanra érkezett el az idő az önállósodásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.